top of page

ALLES DANSERS MOETEN WETEN VOORDAT ZIJN EERSTE PARTNERKLASSE


Voor veel dansers zullen de zomerintensives de eerste keer zijn dat ze de kans krijgen om partnerschappen uit te proberen. Zelfs voor een technisch gevorderde danser kan het zetten van deze volgende stap in je training een hele uitdaging zijn! Nieuwe ervaringen kunnen zowel spannend als zenuwslopend zijn - het helpt altijd om een idee te hebben van wat je kunt verwachten!


Hier zijn mijn tips om je te helpen je eerste pas de deux-les in te gaan met een kalm, koel en beheerst gevoel:Wat te dragen


Voor vrouwen

Volg natuurlijk eerst en vooral de dresscode van de school! Zorg er verder voor dat je een effen turnpakje kiest dat niet te glad is. Het kan voor je partner moeilijk zijn om grip te krijgen als het materiaal superglad is, vooral als je gaat zweten. Het kan ook moeilijk zijn om te navigeren door ontwerpen met bandjes of lage rug, en mesh kan ruw zijn voor je huid - hoe eenvoudiger, hoe beter!

Ik raad ook aan om tijdens je eerste partnerlessen geen rok te dragen. Het kan gemakkelijk verstrikt raken en je pirouettes eraf gooien. Hoewel je in de toekomst met lastige kostuums, zoals platte tutu's, zult werken, moet je het voor je eerste partnerlessen simpel houden. Als uw school een rok voorschrijft volgens de dresscode, stop dan de strik in de rok om te voorkomen dat deze vast komt te zitten.

Zorg er ten slotte voor dat je spitzen hebt die zijn ingereden, maar nog steeds redelijk hard. Een aanzienlijk deel van het partnerwerk bestaat uit balanceren en je schoenen zullen in deze lessen snel kapot gaan, dus zorg ervoor dat je vanaf een solide plek begint. Bovendien, als je spitzen bijna op zijn of al dood zijn, kun je er gemakkelijk in wegzakken, waardoor het voor je partner moeilijk wordt om te voelen waar je gewicht moet zijn.


Voor mannen

Zorg er nogmaals voor dat u de dresscode volgt. Dansgordels zijn absoluut noodzakelijk voor alle lessen, maar vooral voor de pas de deux-les als extra beschermingslaag in geval van een botsing met je partner.


Voor iedereen

 1. Deodorant! Goede hygiëne is super belangrijk tijdens de partnerles, maar onthoud dat veel mensen gevoelig zijn voor sterke geuren. Zorg ervoor dat je ongeparfumeerde deodorant aanbrengt, maar zorg ervoor dat je geen parfum of andere geuren opdoet.

 2. Geen sieraden Kleine oorknopjes zijn oké, maar vergeet verder de sieraden. Het kan vast komen te zitten of letsel veroorzaken als u uw partner op de verkeerde manier slaat (wat meer gebeurt dan u zou verwachten!)

 3. Knip je vingernagels Net zoals we onze teennagels kort knippen voor spitzenwerk, wil je je vingernagels kort houden voor partnering, zodat je krassen of haken en ogen kunt voorkomen.Wat te verwachten


Bij het overgrote deel van. partnerlessen, zullen er doorgaans 3-6 vrouwelijke identificerende dansers zijn voor elke mannelijke identificerende danser. Partners worden op lengte aan elkaar gekoppeld. Als je de mannelijke rol vervult, bereid je dan voor om de hele tijd te werken! Voor vrouwen zul je een behoorlijke hoeveelheid downtime hebben tussen je beurten. Dit is een goed moment om de andere dansers te observeren en te zien wat je op je partnering kunt toepassen als jouw tijd daar is.


Je eerste partneringlessen zullen het simpel houden en zich richten op Gewichtsverplaatsingsoefeningen om iedereen op zijn gemak te stellen. Hoewel veel van waar je aan werkt qua posities en beweging vergelijkbaar zal zijn met de vrouwtjes, is dit een heel nieuw spel voor de mannen. Ze moeten een geheel nieuwe techniek leren! Heb geduld met uzelf en uw partner terwijl u samenwerkt.Belangrijke adviezen


Voor vrouwen

 1. Je moet jezelf nog steeds onderhouden! Als je eenmaal een partner hebt die je ondersteunt, is het gebruikelijk dat dansers in hun steun leunen. Het is echter super belangrijk dat je jezelf nog steeds staande houdt zoals je zou doen als je geen partner had. Als u in uw ondersteunende kant wegzakt of uw kern laat ontspannen, zal uw partner niet kunnen voelen waar uw gewicht is en u op uw been kunnen houden.

 2. Gebruik lichaamstaal om uw volgende zet aan te geven. Geef uw partner een heel duidelijk signaal waardoor hij/zij zich met u kan synchroniseren. Dit kan een enorme plié zijn, een opzettelijk armgebaar of gewoon oogcontact. Wat het moment ook is, ga er niet vanuit dat ze je gedachten kunnen lezen. Neem een beat om ervoor te zorgen dat jullie allebei op dezelfde pagina zitten voordat je het grote moment ingaat.

 3. Springen! Nogmaals, verwacht niet van je partner dat hij al het werk doet! Bij elke vorm van tillen is het aan jou om je partner een flinke duw van de grond te geven. Hoe hoger u kunt springen, hoe naadlooser uw partnerwerk zal zijn.


Voor mannen

 1. Laat uw partner nooit vallen Wat u ook doet, laat uw partner nooit vallen. Het maakt niet uit of het niet 'mooi' is - als er een ongeluk gebeurt, is het aan jou om er alles aan te doen om te voorkomen dat je partner gewond raakt.

 2. Houd je ogen op je partner gericht in plaats van op de spiegel. We zijn er zo aan gewend om de spiegel te gebruiken als hulpmiddel om elke beweging in de dansles te analyseren. Het kan lastig zijn om met deze gewoonte te breken. Het is echter heel belangrijk dat je je partner in de gaten houdt in plaats van hem (of jezelf!) in de spiegel te bekijken.


Voor iedereen

 1. Communiceer uw behoeften Dit is waarschijnlijk het belangrijkste advies om een succesvol en vertrouwensvol partnerschap op te bouwen. Als dansers wordt ons niet vaak geleerd hoe we moeten communiceren. In feite wordt ons precies het tegenovergestelde geleerd: stil luisteren en blindelings gehoorzaam zijn. Uw partner is echter geen gedachtenlezer. Ze willen dat je het hen vertelt als er iets niet goed voelt, als je niet op je been bent, of zelfs als je gewoon een hele dag hebt . Vergeet niet dat luisteren een cruciaal onderdeel van communiceren is. Om effectief samen te werken, moet u de tijd nemen om echt te horen wat uw partner zegt en samen werken om tot oplossingen te komen. Fernando Rodriguez, danser bij Giordano Dance Chicago deelt zijn advies: “Elke partner/persoon is anders, met verschillende lichamen en evenwichtspunten. Wees open en bewust van de informatie-uitwisseling die nodig is om de samenwerking succesvol te maken.” In het begin kan het heel ongemakkelijk aanvoelen, vooral tijdens een zomerintensief, wanneer je net mensen leert kennen. Bedenk dat uw partner waarschijnlijk net zo nerveus is als u. Het opbouwen van vertrouwen kost tijd en oefening, maar je moet ergens beginnen!

 2. Bedank je partner Hoe goed (of niet goed) de les ook ging, zorg ervoor dat je je partner aan het einde van de les altijd bedankt, net zoals je je leraar zou bedanken.Onthoud : een geweldige partner worden is gewoon een vaardigheid in je dansgereedschapskist. Het kostte tijd om te leren plié, tendu en jeté - dit zal ook tijd kosten. Gun uzelf en uw partner veel genade terwijl u door deze nieuwe stap in uw training navigeert!

7 weergaven0 opmerkingen

コメント


 • Home

 • Online winkel

 • Met betrekking tot

 • Nieuws

 • Contact

 • Onze merken

 • Veelgestelde vragen

 • Leveringen & Retouren

 • Voorwaarden

 • Betaalmethoden

bottom of page