top of page

LEER JE VOETEN ARTICULEREN: EEN GIDS IN 3 STAPPEN

Op het gebied van dictie is "articuleren" betekent het vermogen om zich duidelijk en vloeiend uit te drukken. Op dezelfde manier moet een danser het vermogen hebben om bepaalde delen van zijn lichaam vloeiend te bewegen, zonder plotselinge bewegingen.

Het leren articuleren van je voeten is essentieel voor het bereiken van strakke lijnen, vooral als je je voorbereidt op het dansen op spitzen. Voor sterkere, slankere voeten volgt u deze handleiding in drie stappen:1- Ontwikkel voetbewustzijnDe eerste stap om je voeten te begrijpen en effectief te articuleren is door je te concentreren op de grondbeginselen van de ballettechniek terwijl je demi-pointes draagt. Zorg er eerst voor dat uw pantoffels goed worden gepast door een professional; ze moeten zo worden aangebracht dat ze nauw aansluiten op de zijkanten van uw voeten zonder uw tenen te beknellen.


Neem tijdens de les de tijd om vertrouwd te raken met de manier waarop je voeten voelen als je door de studio beweegt. Voelt u de grond onder uw voeten, of voelen uw voeten zich te beperkt? Liggen uw voeten plat als u een plie uitvoert? Een juiste gewichtsverdeling zou ervoor moeten zorgen dat uw voeten zich gedragen als kleine statieven, met een denkbeeldige lijn die uw hiel, boog, voorkant van uw voet, grote teen, kleine teen en de achterkant met uw hiel verbindt.


Net als delen van een goed geoliede machine werken de verschillende spieren en gewrichten in je voeten samen om specifieke bewegingen uit te voeren. Hoe aandachtiger u bent voor de sensaties en de beweeglijkheid van uw voeten, hoe beter u ze kunt verwoorden.2- Versterk je enkelsEffectieve articulatie van de voeten wordt belemmerd door stijve of zwakke enkels. Verschillende factoren, zoals strakke kuiten, eerdere blessures of pronatieproblemen, kunnen bijdragen aan enkelinstabiliteit. Het masseren van strakke kuiten en voetbogen kan de stijfheid helpen verlichten en de flexibiliteit vergroten.


Spierstijfheid is slechts één aspect van beperkte functie; pezen verbinden spieren met botten, en ligamenten verbinden botten met elkaar, die beide bijdragen aan een adequate gewrichtsmobiliteit. Veranderingen in een van deze verbindingen kunnen uw bewegingsbereik beperken bij het strekken of buigen van uw voeten.


Gezonde enkelgewrichten zorgen ervoor dat je voeten zich sierlijk om je uitgesneden been kunnen wikkelen of ondersteunen het evenwicht tijdens het lezen. Besteed een paar minuten extra vóór de les om je kuiten en achillespezen op te warmen voor betere prestaties.3- Beheers de kunst van het wijzen van je voetenIn tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan "wijzen" van de voet omvat meer dan alleen het strekken van de tenen. Om een correcte spitzenbeweging uit te voeren, moet u de spieren van uw hielen en bogen aanspannen om de spitzenbeweging naar de toppen van uw tenen te leiden. De beweging begint met de voet in een gebogen positie en gaat geleidelijk over naar een gebogen positie, eindigend met volledige strekking van de tenen.


Het vermogen om soepel en snel te bewegen tussen deze gebogen en puntige posities is de essentie van voetarticulatie. Kunt u bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een trap effectief bewegen van het raken van de voorste delen van uw voeten in een gebogen positie naar het onmiddellijk strekken van uw tenen, en dan terug naar de gebogen positie?


Als je ernaar streeft om op spitzen te klimmen, is het essentieel om je techniek eerlijk te evalueren om te bepalen of je je bewegingen vloeiend kunt verbinden. Pointe-schoenen zijn veel minder vergevingsgezind dan demi-pointe en brengen een hoger risico met zich mee. Als je de basisballettechniek in demi-pointe niet onder de knie hebt, kan het vervelend en potentieel gevaarlijk zijn om je voeten te articuleren in spitzenschoenen.


De juiste voetarticulatie, met zijn complexe oefeningen, lijkt op cursief schrijven. De bogen van je voeten creëren prachtige gebogen lijnen, en de bewegingen van je voeten zijn als het creëren van elegant, onzichtbaar schrift. Puntige tenen zijn als inkt die subtiel de stip op de "i" plaatst. Wanneer u cursief schrijven oefent, tekent u geen willekeurige lussen op een vel papier, maar begint u met een specifieke letter en volgt u de inkt in een continue, vloeiende beweging totdat het woord dat u schrijft, is voltooid. Op dezelfde manier moet een danser in de kunst van het voetarticulatie leren om vakkundig bewegingen met de voeten uit te voeren om specifieke doelen te bereiken.


Bron: de laatste danser

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • Home

  • Online winkel

  • Met betrekking tot

  • Nieuws

  • Contact

  • Onze merken

  • Veelgestelde vragen

  • Leveringen & Retouren

  • Voorwaarden

  • Betaalmethoden

bottom of page