top of page

DE 3 SOORTEN VOETBOGEN BEGRIJPEN IN KLASSIEKE DANS EN HOE ZE TE GEBRUIKEN

Voeten spelen een essentiële rol in de wereld van klassieke dans. Dansers, of het nu amateurs of doorgewinterde professionals zijn, besteden veel aandacht aan het uiterlijk, het gevoel en de functionaliteit van hun voeten. Het iconische beeld van delicate roze spitzen die sierlijk over het podium glijden, vindt weerklank bij veel dansliefhebbers, maar het is essentieel om te erkennen dat niet alle klassieke dansers dezelfde voetkenmerken hebben. In plaats van te focussen op de vorm van de tenen, kijkt dit artikel naar de drie belangrijkste soorten voetbogen en worden tips gegeven over hoe je deze effectief kunt gebruiken.


1- Platvoeten



Niemand wil platvoeten hebben in de balletwereld. Platte bogen kunnen bijdragen aan aandoeningen zoals fasciitis plantaris en de uitlijning van de benen verstoren.

Balletdans hecht veel belang aan elegant gebogen bogen, dus platvoeten worden niet als esthetisch aangenaam beschouwd. Er zijn echter oefeningen om de voetspieren te versterken en de voetboog te ondersteunen.

Een van deze klassieke oefeningen is de "Handdoek Scrunch" : Ga op een stoel zitten met uw voeten op de grond voor u. Plaats een handdoek binnen het bereik van uw tenen en gebruik uw tenen om de handdoek naar u toe te schuiven totdat deze zich onder uw voetboog verzamelt. Hoewel dit je boog niet radicaal zal vergroten, zal het de spieren binnenin versterken.

Om krampen te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren, rol je een massagebal< /a> onder je boog.



2- Rechte voeten



Rechte voeten hebben over het algemeen behoorlijke voetbogen, maar lagere wreven. Om te controleren of u rechte voeten heeft, gaat u op de grond zitten met uw benen gestrekt voor u en richt u uw tenen. raken uw tenen, ook al zijn uw voetbogen enigszins gebogen, gemakkelijk de grond? Als uw voeten niet de banaanvormige kromming aan de bovenkant hebben, heeft u mogelijk een lage wreef.

Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs een nadeel. In werkelijkheid komen rechte voeten vrij vaak voor en worden ze vaak onderschat. Ze zijn meestal sterker omdat dansers hun enkels moeten versterken om een goede uitlijning te ondersteunen.

Sommige uitdagingen die gepaard gaan met rechte voeten zijn onder meer moeite met het hijsen van jezelf op de spitzenbox en het behouden van een mooie lijn.

Om je wreef te verbeteren, ga je met je voeten parallel naar de stang staan. Kruis het ene been over het andere en laat de achterste knieschijf de voorste knieschijf raken. Met de bovenkant van je voorste voet tegen de grond, pulseer of buig je met beide knieën, terwijl je je boog in de grond drukt (zachtjes!!!).



3- Holle voeten



Holle bogen zijn de droom van veel klassieke dansers. Ze zien er prachtig uit aan de uiteinden en creëren een vloeiende esthetiek. Zelfs dit type boog kan echter uitdagingen met zich meebrengen.

De hoogte van de voetboog en wreef zorgt er vaak voor dat dansers vertrouwen op hun inherente flexibiliteit, wat leidt tot verzwakte enkels. Dit kan een ontsteking van de achillespees en overmatig kantelen van de spikebox veroorzaken, waardoor het risico op letsel toeneemt.

Om de spieren en pezen rond de enkels te versterken, kunnen dansers met holle bogen meerdere herhalingen van liften oefenen, waarbij ze ervoor zorgen dat ze lichte buigingen inlassen om hun kuiten en achillespezen tussen de sets te laten rusten .

Terwijl je op je tenen gaat staan, laat je de stang los. Als het moeilijk is om het evenwicht te behouden, concentreer je dan op het versterken van je kern, omdat een sterke kern de algehele stabiliteit verbetert.


Het is belangrijk om te onthouden dat flexibiliteit alleen echt nuttig is in combinatie met kracht. Wat uw voettype ook is, er is altijd ruimte voor verbetering. Waardeer je individuele kwaliteiten.


Bron: de laatste danser

45 weergaven0 opmerkingen

留言


  • Home

  • Online winkel

  • Met betrekking tot

  • Nieuws

  • Contact

  • Onze merken

  • Veelgestelde vragen

  • Leveringen & Retouren

  • Voorwaarden

  • Betaalmethoden

bottom of page