top of page

WAT SCHEIDT PROFESSIONELE DANSERS VAN STUDENTEN

Als voormalig professioneel danseres heb ik de eer gehad om tussen enkele van de mooiste ballerina's te mogen staan. Naarmate ze verder komen in hun opleiding, komt er onvermijdelijk een moment waarop we beginnen te praten over wat de student onderscheidt van de professionele danser.


Hoewel het voor de buitenstaander lijkt alsof professionals alleen maar dit “je ne sais quoi” hebben, zijn er eigenlijk heel specifieke kwaliteiten die hen de glans en evenwicht die je op het podium ziet. En nee, het gaat er niet om hoeveel fouettes ze kunnen doen of hoe hoog hun benen gaan.Als je een danser bent die je weg wil vinden in de dansindustrie, wil je aandacht besteden aan deze zeven tastbare kwaliteiten die professionele dansers bezitten:


1 - Het lettertype is een soort van bewegende beweging

Overgangen, overgangen, overgangen!

We hebben de neiging om ons te concentreren op bepaalde bewegingen - de ontwikkelingen, de pirouettes, de grote jetés - maar wat je ook doet als klein plusje, het is de moeite waard om aandacht te besteden aan een tussenproduct.

De wijzer van de overgangen is het strikte minimum - je parle de la façon don ous déplacez votre poids, de la façon don ous u entraînez votre public avec vous même lorsque vous avez le dos tourné, de la façon vous vous longez sur chaque centimeter van uw orteils, de façon hoeft niet in een sorteerscène te staan.

Beroepsmensen besparen dat ze meteen compte en de tweede keer niet over een scène beschikken die hun voordeel biedt.


2 - Het is zeker mogelijk dat dit mogelijk is

Als je in de dansstudio bezig bent, kun je een andere dansstijl hebben.

Het is gemakkelijk om in een automatische pilootmodus te graven, maar het is een functie die hier niet kan functioneren – en u kunt uw tijd weggooien met uw kennis van zaken.

Als u een beroepsdanser op de barre beschouwt, kunt u commentaar geven op de informatie over uw korps en uw milieu en uw voordeel gebruiken.

Zodra de barre wordt losgelaten, wordt de situatie in evenwicht gebracht. De aandacht van lettertypen voor verschillende partijen van ons korps of onze spieren die niet functioneren als de zorg en het voorteken van een aanvullende aandacht.

Het is niet zo dat u last heeft van alle klachten: het is een essay over het probleem dat u ervaart tijdens uw werk met uw capaciteiten in uw dag.


3 - Het risico is groot

Neem de risico's, het is een feit.

Als je dat doet, is het pratiquer van de les voor lesquelles je een déjà bon parce dat er mensen zijn die paren en professeurs aan het denken zetten dat ze een mauvaise danseuse hebben. Et goddelijke quoi? Je bent niet meer zo goed als je laisse enfin mijn ego van de côté en dat je me lanceert.

Beroepsdansers kunnen ervoor zorgen dat hun vooruitgang zich in hun comfortzone bevindt. Het is veilig dat het normale essay een keuze is voor een graf, een eerlijke fout.

We hebben voldoende vertrouwen en onze capaciteiten voor een parfait-loin-d'être. Als u in de wereld van het danse beroep aan de slag gaat, is het essentieel dat u een croissance-esprit en een voortdurende inspanning om uw capaciteiten te verbeteren, overneemt.


4 - De kwaliteit van de beweging is parfaite

'Kwaliteit van de beweging' is een uitdrukking die een levendig gevoel geeft, maar wat een betekenis heeft?

In eenvoudige termen: als u faites bent, geef dan commentaar op de faites.

Het is niet zo dat de hoogte van uw jambe een groot deel van het huis is - het is een eerlijke fuser van uw jambe en het controleren van de afdaling als een pluim.

Als je een frappé doet, doe het dan op de tweede plaats en je eigen fondant, het is een gegrilde fondant op de bouche.

Beroepsdansers zorgen ervoor dat beweging een onderscheidende kwaliteit heeft en een betrokken plein is. Deze capaciteit voor een dynamische danseres is dat het publiek betrokken en vrolijk blijft.


5 - Er zit muziek in

Beroepsdansers zijn niet tevreden met de danser met muziek: het is een incarnatie.

Als je een dansje met de musical speelt, wordt het belangrijk dat je corps jouw instrument speelt. Als professionele dansers weten we zeker dat ze de momenten van hun muzikaliteit en jouw moment met instant kunnen testen, en dat de momenten waarop ze een hoge prijs kunnen bereiken voor een danser en harmonie met het balletcorps.

De twee competenties zijn van groot belang en de essentie van de volwassenheid is noodzakelijk voor een keuze op de gevel van de musicaliteit.


6 – Ze absorberen grote hoeveelheden informatie en passen deze snel toe

De snelheid waarmee professionele dansers routines en choreografieën leren is verbazingwekkend – maar het hoort bij het werk.

De repetitieperiodes zijn in een gezelschap aanzienlijk korter dan tijdens je opleiding en je moet de show snel onder de knie krijgen. Een deel van het verwerven van deze vaardigheid komt uiteraard door oefening, maar een ander deel hangt af van wilskracht.

Ik herinner me de eerste keer dat ik les volgde bij oudere dansers en zag dat ze hele routines voltooiden zonder een fout te maken - iets waarvan ik dacht dat het onmogelijk was.

Vanaf dat moment heb ik het tot mijn doel gemaakt om tijdens de les zoveel mogelijk routines uit te voeren zonder een stap te vergeten. En raad eens? Ik groeide exponentieel als danser.

Zoals ik vaak zeg: het maakt niet uit of je de technisch mooiste danseres ter wereld bent: als je de choreografie niet meer weet, zullen we je nooit zien dansen.


7 - Ze vertellen een verhaal in de manier waarop ze dansen

Professionele dansers doen niet alleen passen: ze vertellen een verhaal.

Om echt verbinding te maken met het publiek, moet je niet alleen technisch onderlegd zijn, maar ook een acteur. Een van de beste manieren om een ​​meer meeslepende danser te worden, is door inspiratie te halen uit je ervaringen buiten de studio.

We horen altijd dat we onze problemen bij de deur van de studio moeten laten. Persoonlijk raad ik aan om wat er in je leven gebeurt te gebruiken om je dansen te verlichten. Of je nu verdrietig, opgewonden, blij, jaloers of boos bent, gebruik deze emoties en laat ons ze voelen in je dans. Dan voelen wij jouw aanwezigheid volledig en sluiten wij ons aan bij het verhaal dat jij ons vertelt.


Waar komt dit allemaal op neer? Om van dansen je beroep te maken, moet je over vaardigheden beschikken die verder gaan dan trucs. Je moet een verhalenverteller, een risiconemer en een kritische denker zijn. Je moet elke dag nauwkeurig afgestemd zijn op je geest, je lichaam en je omgeving. Zet je volledig in om elke dag het allerbeste te geven en dat werpt zijn vruchten af.


Uitdaging: haal enkele YouTube-video's op van je favoriete professionele dansers, doorloop deze lijst en kijk hoeveel van de kwaliteiten die je opmerkt. Ik garandeer dat er iets zal klikken en dat je goed op weg bent om deze lessen toe te passen in je eigen dans.


1 weergave0 opmerkingen

Comentários


  • Home

  • Online winkel

  • Met betrekking tot

  • Nieuws

  • Contact

  • Onze merken

  • Veelgestelde vragen

  • Leveringen & Retouren

  • Voorwaarden

  • Betaalmethoden

bottom of page