top of page

BALLETOEFENING DIE JE THUIS KUNT DOEN

De vakanties komen eraan en je favoriete dansles maakt zich klaar om de deuren te sluiten voor de zomer...

Er zijn eenvoudige dansoefeningen die je thuis kunt oefenen om een ​​minimale conditie te behouden ter voorbereiding op de terugkeer naar school in september.


Als je geen balletbar hebt, gebruik dan de rugleuning van een stoel of een aanrecht als ondersteuning. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende ruimte hebt om vrij te kunnen bewegen.

Hoewel deze 5 oefeningen vrij eenvoudig uit te voeren zijn, moet je altijd voorzichtig zijn in krappe ruimtes!
1. PliésPlies zijn de meest fundamentele beweging in ballet.

Begin in de eerste positie, door uw hielen tegen elkaar te plaatsen en uw voeten de letter V te laten vormen.

Buig langzaam je knieën en strek ze vervolgens. Deze beweging versterkt uw quadriceps of bovenbenen. Wanneer u uw knieën strekt, knijpt u ook in uw bilspieren of bilspieren terwijl u omhoog komt. Voer vier sets van acht lagen uit.

Buig vervolgens, als je daartoe in staat bent, je knieën in een brede ruitvorm totdat je hielen van de vloer komen. Dit wordt grand plie of big plie genoemd. Als u slechte knieën heeft, doe het dan rustig aan en vermijd deze stap.2. CambréCambre betekent ‘boog’. Hoewel het niet precies hetzelfde is als armcirkels, is het een geweldige warming-up voor het bovenlichaam en de armen.

Staande in de eerste positie, met één hand ondersteund en de andere aan uw zijde, til uw arm over uw hoofd en buig uw lichaam voorzichtig naar achteren, waarbij u de arm laat volgen.

Terwijl u rechtop terugkeert, laat u uw vrije arm naar de zijkant strekken en buigt u vervolgens langzaam uw lichaam naar voren vanuit uw middel, waarbij u de arm naar de grond laat zakken.

Deze oefening kan ook worden gedaan zonder het lichaam te bewegen. Dit wordt port de bras genoemd, of ‘het dragen van de armen’; Als je de hele tijd rechtop staat, strek je eenvoudig je arm boven je hoofd, alsof je het plafond probeert te bereiken, laat hem dan naar je zij uitstrekken en laat hem uiteindelijk onder je buik naar beneden zweven (zoals je een bowlingbal vasthoudt). Wanneer deze oefening vloeiend wordt uitgevoerd, verbetert deze de gratie en vergroot de mobiliteit in het schoudergewricht.3. RelevéRelevé is geweldig voor het versterken van het onderbeen.

Terwijl u in de eerste positie staat, tilt u eenvoudig uw hielen van de vloer en gaat u naar de bal van uw voet.

De truc is om je knieën zo recht mogelijk te houden terwijl je opstaat.

Laat vervolgens uw hielen langzaam weer op de grond zakken.

Doe een set van acht en eindig met een plie.

Door direct na elke set een plie uit te voeren, worden de achillespees en kuiten gestrekt om de belasting na de training te verminderen.

Naarmate u gewend raakt aan de sensatie, kunt u deze oefening desgewenst sneller herhalen.4. Développéveloppé betekent letterlijk ‘ontwikkelen’, en is een uitstekende manier om je benen, billen en core te versterken .

Ga in de eerste positie staan, met één hand ondersteund, plaats uw andere hand op uw heup.

Aan de kant waar je je hand op je heup hebt, til je je knie samen met je onderbeen van de vloer en strek je je been vervolgens recht voor je uit. Het hoeft niet hoog te zijn, maar zorg ervoor dat je knieën recht zijn en je tenen puntig zijn.

Laat vervolgens uw been naar de eerste positie zweven waar u begon. Herhaal dezelfde beweging aan de zijkant van je lichaam en vervolgens achter je.

Terwijl u uw been optilt en strekt, spant u uw buikspieren aan door ze naar uw ruggengraat toe getrokken te houden.

Probeer deze oefening naarmate u vordert, zonder ondersteuning te doen. Je zult merken dat het de balans verbetert en je kern versterkt.5. SautéSauté is een kleine sprong of hop. Hierdoor vergroot je het uithoudingsvermogen en train je je hele lichaam. Zie het als touwtjespringen zonder touw.

Begin in de eerste positie, handen op je heupen, doe een kleine plie en spring dan recht omhoog, met je tenen gericht. Land altijd in een plie .

Probeer eerst de tenen te landen, dan de bal van de voet, de boog en dan de hiel. Dit zal helpen beschermen tegen schokcompressie die scheenbeenspalken of verstuiking veroorzaakt.

Doe een set van acht en merk dat uw hartslag stijgt. Zorg ervoor dat u ademhaalt en wees voorzichtig als u slechte knieën heeft.

Als je gevorderd bent, probeer dan een snelle set van acht. Als je meer uitdaging wilt, ga dan langzamer en gebruik bij elke sprong een diepere plie.

Voel de brand!Dit zijn slechts enkele basisoefeningen die u thuis kunt doen. Als u uzelf buiten het klaslokaal wat huiswerk geeft, kunt u uw techniek verbeteren en uw zelfvertrouwen vergroten.

Wees voorzichtig als u wijzigingen in uw fitnessroutine probeert aan te brengen.

2 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


  • Home

  • Online winkel

  • Met betrekking tot

  • Nieuws

  • Contact

  • Onze merken

  • Veelgestelde vragen

  • Leveringen & Retouren

  • Voorwaarden

  • Betaalmethoden

bottom of page